Metsäsuunnitelma

 Metsäsuunnitelma


Metsäsuunnitelma on metsäsi seuraavan kymmenvuotiskauden hoitosuunnitelma.  Se ohjaa metsäsi optimaaliseen hoitamiseen niin taloudellisetarvot, kuin luontoarvot huomioon ottaen. Suunnitelma sisältää kaikki tarvittavat tiedot ja se palvelee metsänomistajaa hänen tavoitteidensa mukaisesti.

Suunnitelmaa tehtäessä jokainen tilasi metsikkökuvio käydään läpi. Kuvioilta kerätään puustotiedot puulajeittain. Jo tiedossa olevat, sekä maastossa suunnitelmaa tehtäessä havaittavat luontoarvot otetaan huomioon. Suunnitelma tehdään metsän hoitamiseksi seuraavan 10 vuoden aikana maastokäynnin perusteella.


Valmiissa metsäsuunnitelmassa on kuvioittain eriteltynä seuraavan 10 vuoden aikana metsäsi optimaalisen puun kasvun ohjaamiseksi tehtävät hakkuu- ja hoitotoimenpiteet, kuten harvennukset, taimikonhoidot ja uudistamistyöt. Suunnitelmasta käy ilmi metsäsi kuvioiden tämänhetkinen tila, kuten puun määrä puulajeittain eriteltynä. Siitä näkee lisäksi metsääsi liittyviä muita oleellisia tietoja, esimerkiksi kasvupaikan ja maaperän laadun. 

Valmis metsäsuunnitelma on metsänomistajan tavoitteiden mukaisesti toteutettu. Tavoitteita voi olla monenlaisia, usein ne liittyvät talouteen, luontoarvoihin tai harrastuksiin. Esimerkiksi vanhaan, järeään kuusikkoon voi tehdä päätehakkuun, harvennuksen, tai sen voi jättää seuraavaksi 10 vuodeksi lepoon. 

Tee tarjouspyyntö metsäsuunnitelman tekemiseksi metsällesi Hetix Oy:n sähköpostiin, osoitteeseen; hetixoy.yhteydenotto@outlook.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttopuilla lämmityskuluihin säästöä

Onko metsän lannoitus kannattavaa?

Miten metsää uudistetaan?